Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ PREZI


Το **Prezi** είναι μία on-line εφαρμογή με την οποία μπορείτε να φτιάξετε εντυπωσιακές παρουσιάσεις. Είναι ένα εργαλείο που σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μη-γραμμικές παρουσιάσεις στις οποίες μπορείτε να κάνετε zoom-in και zoom-out. Η σειρά παρουσίασης καθορίζεται από εσάς με την βοήθεια των paths.
Χρησιμοποιεί έναν canva και όχι τις γνωστές μας διαφάνειες από το Powerpoint. Εκεί μπορείτε να τοποθετείτε κείμενο, εικόνες, video και άλλα αντικείμενα και να τα ομαδοποιείτε σε frames.

Τα βασικά βήματα για να δημιουργήσετε μια παρουσίαση :

1)Δημιουργία ενός λογαριασμού (account) στο site prezi.com. Για να το κάνετε επιλέξτε το κουμπί sign up now. Στην επόμενη οθόνη επιλέξτε τη στήλη public
Μετά συμπληρώστε τα στοιχεία σας το e-mail και το password.

2)Πατήστε το επόμενο κουμπί
Και θα εμφανιστεί η οθόνη για να δώσετε τον τίτλο της παρουσίασης και την περιγραφή.

3)Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εφαρμογή επιλέξτε blank ή κάποιο προτεινόμενο template

4)Με αριστερό διπλό κλικ στο ποντίκι εμφανίζεται το menu όπου μπορείτε να γράψετε το κείμενο σας.Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί χαρακτήρες, διαλέξτε άλλη γραμματοσειρά. Με κλικ μπορείτε είτε να το μεγενθύνετε είτε να το περιστρέψετε, ενώ με διπλό κλικ μπορείτε να το επεξεργαστείτε.

5)Μπορείτε να εισάγετε εικόνες,video,pdf ,powerpoint , background music κ.α. (insert-->load file).

6)Στην συνέχεια θα εισάγετε τα πλαίσια(frames), με τα οποία θα ομαδοποιήσετε τα αντικείμενα μεταξύ τους ( π.χ. μια εικόνα με ένα κείμενο τα οποία θα εμφανίζονται μαζί).

7)Για να ολοκληρωθεί η παρουσίαση πρέπει να ορίσετε την σειρά με την οποία θα εμφανίζονται τα αντικείμενα ( edit path ) .

8)Για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα πατήστε ( present ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου